14 Bilgisayar Hızlandırma ve FPS Arttırma Yöntemi

Bilgisayarınız yavaş çalışıyorsa, panik yapmayın.

Zaman içinde daha yavaş PC performansı, düzenli kullanımın tamamen normal bir yan etkisidir ve tam bir sabit diskten donanım arızasına kadar her şeyden kaynaklanabilir.




Ayrıca, bu hızlı ve basit temizlik ipuçlarıyla genellikle en azından biraz tersine çevrilebilir.

Peki bilgisayar hızlandırma yöntemleri nelerdir, bilgisayar nasıl hızlandırılır? İşte PC hızlandırma 2020 yöntemleri için tam kılavuzumuz

Bilgisayarlar Neden Zaman İçinde Yavaşlar ?





Bilgisayarınızı ilk aldığınızda ve kutudan yeni çıkardığınızda, muhtemelen inanılmaz derecede hızlıydı.

Evet, 90'lı yıllarda bilgisayarlar bile bir noktada nispeten hızlıydı!
Ancak aylar ve yıllar süren kullanımdan sonra, herhangi bir bilgisayar batağa saplanmaya ve kaynaklarını tüketmeye başlar. Bu, zaman içinde daha yavaş ve daha yavaş performansa neden olabilir.

Yüklemeden daha yazılımı, mağaza daha fazla dosya ve daha fazla bilgisayarınızın işlemci vergi seni, zor makine çalışıyor.

Paketlenmiş bir sabit disk ve tam bir yazılım paketi ile, bilgisayarların dosyaları bulması veya açması ve komutları yürütmesi biraz daha uzun sürer.

Sonra bilgisayarın fiziksel yaşlanması var.

Donanım parçaları arızalanabilir veya bozulabilir, sabit diskiniz erişilmesi zor hale gelen kötü veri sektörleri geliştirebilir ve tüm makine çevresel faktörlerden küçük parçalar halinde (günlük statik elektriğe maruz kalma) veya bir kerede (büyük güç dalgalanmaları) zarar görebilir.

Bilgisayarınızı eski yepyeni ihtişamına geri yüklemek uzun bir görev olabilir, ancak hızlandırmak için deneyebileceğiniz birçok farklı düzeltme vardır.

Bilgisayar nasıl hızlandırılır, PC hızı nasıl artar?

İşte en kolay düzeltmelerden en ağır düzeltmelere kadar birkaç tane:

1. Cihazınızı Yeniden Başlatın




Bilgisayarınızda basit bir yeniden başlatma yapmak muhtemelen neredeyse her şey için en yaygın ve etkili düzeltmedir.

Bu sihir değil, aslında yeniden başlatmanın gücünün arkasında çok fazla mantık ve bilim var. Yeniden başlatma, kayrağı temizler ve temel olarak bilgisayarınızın işlem gücünü tüketen her yazılımı, görevi, işlemi ve açık veri parçasını kapatır.

Yedekleme yaparken, bilgisayarınızın çalışması için çok daha fazla boş RAM'e sahip olacak ve neredeyse her zaman daha hızlı performans gösterecektir.

2. Performans-Hogging Görevleri Ve Programları Kapatın


Belirli uygulamaları ve programları manuel olarak kapatarak projelerdeki ilerlemenizi veya kaydedilmemiş verileri kaybetmeden aynı yeniden başlatma efektlerinin çoğunu gerçekleştirebilirsiniz.

Sadece Windows Görev Yöneticisi'ni açın ve o anda bilgisayarınızın tüm belleğini neyin kullandığını görmek için “CPU” -> “bellek” -> “Disk” e gidin ve şu anda kullanmadığınız her şeyi kapatın.

El programları kapatın veya Görev Yöneticisi içinde “Son Görev” kullanabilirsiniz. Bu, CPU'NUZDAKİ drenajı önemli ölçüde azaltacak ve muhtemelen performansı hızlandıracaktır.

3. Gereksiz Uygulamaları, Yazılımları Ve Bloatware'i Kaldırın





Bilgisayarınızda çalışan çok fazla yazılım parçası, PC'yi yavaşlatmanın ana suçlularından biridir.

Birçoğu bilgisayar kullanımınız için gerekli olacak, ancak artık kullanmadığınız herhangi bir şeyden kurtulmaya çalışmalısınız.

Benzer şekilde, bu günlerde çoğu bilgisayarda önceden yüklenmiş olan “bloatware” in çoğundan kurtulmak isteyeceksiniz-sponsorlu uygulamalar ve gerçek bir kullanımınız olmayan Yardımcı Programlar.

Başlat düğmesine sağ tıklayabilir ve bilgisayarınızda yüklü olan tüm yazılımların bir listesini görmek için “programlar ve Özellikler” i seçebilirsiniz. Oradan, şeyleri kalıcı olarak kaldırmak ve bilgisayarınızın kaynaklarını çalmalarını önlemek kolaydır.

4. Disk temizleme yardımcı programı ile Disk alanını boşaltın



Çok bilgisayarınızdaki sabit disk alanı için bir şeye yaramazsın dosyaları için ayrılmıştır nasıl hayran olurdum.

Yıllar süren kullanımdan sonra, bilgisayarınızın depolama alanının iyi bir kısmı aşağıdaki gibi verilere ayrılabilir:

- Program yüklemelerinden kalan dosyalar
- Çevrimdışı web sayfaları
- Geçici dosyalar
- Kur günlük dosyaları
- Dosya sıkıştırma
- Ve daha fazla
- Windows'daki yerleşik Disk temizleme yardımcı programı bu konuda mükemmeldir ve Başlat menüsünde kolayca bulunabilir.

Sabit diskinizde ne kadar az işe yaramaz şey varsa, o kadar kolay ve hızlı bir şekilde ihtiyacınız olan dosyaları bulabilir.

5. Daha fazla Disk alanı için eski dosyaları ve indirmeleri silin


Disk temizleme yardımcı programı, çok fazla yer kapladığını bile bilmediğiniz dosyaları silmek için mükemmeldir, ancak büyük olasılıkla yer açmak için silinebilecek daha eski dosyalarınız vardır.

Bakmak için iki büyük suçlu fotoğraflar ve videolar ve indirilenler klasörünüzdür.

Tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı doğrudan bilgisayarınızın sabit diskinde saklıyorsanız, bir ton yer kapladığını göreceksiniz. Ana bilgisayarınızın depolama alanında yer açmak için bunları buluta taşımayı ve ayrı bir sürücüde yedeklemeyi düşünün.

İndirilenler klasörünüz, birkaç yıl boyunca ağzına kadar dolduran fotoğraf, belge ve e-posta eklerinin unutulmuş bir mezarlığıdır. Bunu temizlemek, sabit disk alanınız için harikalar yaratabilir.

6. Çöp kutunuzu veya Geri Dönüşüm Kutusu'nu boşaltın




Çöp kutunuzu veya Geri Dönüşüm Kutusu'nu boşaltın


İndirilenler klasörü gibi, çoğu insan daha önce çöp kutusuna sürükledikleri dosyaları neredeyse hiç düşünmez.

Ancak, çöp kutusunu boşaltana ve bu dosyaları kalıcı olarak silene kadar, yine de bilgisayarınızda saklanırlar.

Program, bunu sizin için yapmalıdır, ancak düzenli olarak çöpü kendiniz boşaltmak, işlerin yapışmasını önlemek için iyi bir en iyi uygulamadır.

7. Tarayıcı eklentilerini ve uzantılarını Kaldır


Özellikle İnternet tarayıcınız yavaş çalışıyorsa, aslında kullanmadığınız uzantılardan kurtulmayı deneyin.

Bazıları gerçekten yararlı olabilir ve çok eğlenceli ve esprili eklentiler de vardır, ancak çok fazla tarayıcınızın performansını önemli ölçüde azaltacaktır.

Chrome'da, kaldırmak istediğiniz uzantı simgesine sağ tıklayın ve “Chrome'dan Kaldır " ı seçin.”

8. Tarayıcı Önbelleğini, Geçmişi Ve Geçici İnternet Dosyalarını Temizle


Bilgisayarınızın hızını arttırmak için baş etmeniz gereken bir suçlu daha.

Tarayıcı geçmişinizi takip etmek için özel bir gereksiniminiz yoksa, düzenli tarama yapın ve temizleyin. Her ikisi de sabit diskinizde yer kaplayan web sitelerinin ve geçici İnternet dosyalarının önbelleğe alınmış sürümleri için de aynısını yapın.

Chrome'da, ana Chrome menüsüne gidin ve tüm seçeneklerinizi görmek için “tarama verilerini Temizle” yi seçin.

9. Görev Yöneticisi ile başlatmayı Optimize edin




Genellikle, bilgisayarınızı başlattığınızda, sadece boş bir masaüstüne getirmez.

Çoğu insan gibiyseniz, bilgisayarınız muhtemelen önyükleme sırasında her türlü farklı işlemi, görevi ve programı varsayılan olarak başlatır.

Bazıları gerekli ve faydalıdır, ancak diğerleri değildir — ve startup'ı cırtlak bir durma noktasına getirirler.

Windows Görev Yöneticisi'ne gidin ve başlangıç sekmesini seçin. Bilgisayarınız her açıldığında (başlangıç hızı üzerindeki etkisi ile birlikte) başlatılan tüm programların bir listesini göreceksiniz.

Gerekli olmayan her şeyi kapatın ve muhtemelen başlangıçlarınızın ve yeniden başlatmalarınızın çok daha az zaman aldığını göreceksiniz.

10. Kötü amaçlı yazılım için kontrol edin, Reklam Ve Casus Yazılım




Kötü amaçlı yazılımlar ve virüsler bilgisayarınıza sızabilir ve arka planda bilgisayar kaynaklarını pompalayarak bilgisayar performansını arttırmakta sıkıntı çıkarabilir.

Zaten bir tane yoksa, koruma için saygın bir virüsten koruma yazılımı edinin ve tehditleri kaldırmak için düzenli taramalar yapın.

Bu, güvenlik nedenleriyle de iyi bir fikirdir. Bazı antivirüs programları, en azından kısmen, bilgisayarınıza veya dosyalarınıza erişmenizi bile engelleyebilecek fidye yazılımlarından koruyabilecektir.

Norton 360'ı tavsiye ederim - %100 kötü amaçlı yazılım algılama / kaldırma oranları ve piyasadaki en iyi cihaz optimize edicilerinden biri var.

TotalAV da gerçekten iyi bir seçenektir.

Temkinli olmak iyidir!

11. Arama Dizinlemeyi Devre Dışı Bırak






İhtiyacınız olan dosyaları ve programları olabildiğince hızlı bulmanıza yardımcı olmak için, Windows PC'ler tüm sürücülerinizin güncel bir dizinini tutmak ister.

Bu dizini oluşturmak, ironik olarak, bellek alır ve bilgisayarınızın performansını biraz yavaşlatabilir.

Dizin Oluşturma seçenekleri kontrol paneline gidip bilgisayarınızın tüm sürücülerinin seçimini kaldırarak arama dizinlemesini kapatabilir veya düzeltebilirsiniz.

Aramalarınız bu şekilde daha uzun sürecektir, ancak bilgisayarınız sürekli olarak tüm dosyalarınızı dizine eklemeye ve güncellemeye çalışarak tıkanmayacaktır.

12. Performans sorunlarını giderme


Sistemler ve Güvenlik Kontrol Paneli altında, Windows kullanıcıları “performans sorunlarını kontrol etme " seçeneğine sahip olacaklar.”

Yardımcı program esas olarak bu listede zaten ele aldığımız sorunları arayacaktır, ancak biraz daha sinsi olabilecek bazı nedenleri de bulmalıdır.

Bilgisayarınız yavaş çalışıyorsa, bu kolay bir düzeltme olup olmadığını görmek için iyi bir yol olabilir.

13. Görünüm Ve Görsel Ayarları Ayarlama


Listemizdeki bu noktada, gerçekten biraz daha hız kazanmayı umuyoruz.

Örneğin, bilgisayarınızın görselleştirmelerini ayarlamak büyük olasılıkla performansı artırmaz veya bozmaz, ancak bazı durumlarda yardımcı olabilir.

Windows performans seçenekleri Kontrol Panelinde, “Görsel Efektler” sekmesinin altında uzun bir animasyon ve görsel efekt listesi göreceksiniz.

Bunları açıp kapatabilir veya sadece “en iyi performans için ayarla " ayarını seçebilirsiniz.”

Bilgisayarınızla etkileşimde bulunurken gördüğünüz tüm temiz küçük animasyonları sıyırmak, hız konusunda biraz yardımcı olabilir.

14. Yüksek Performans “Güç Ayarlarını değiştir ”

Bilgisayar hızlandırma 2020 için çoğunuzun belki de ilk kez duyacağı bir yöntem.

Bilgisayarınız, özellikle bir elektrik prizine bağlı olmayan dizüstü bilgisayarlar söz konusu olduğunda, enerji tasarrufu yapmak için bazen köşeye biraz “meyve suyu” ayırır.

Bununla birlikte, geçiş yapabileceğiniz bir” yüksek performans " moduna sahip olabilir. Çoğu durumda, bu bilgisayarınızın hızını artırmak için fazla bir şey yapmaz, ancak pil kullanımı konusunda endişelenmiyorsanız denemeye değer.

Pil simgesine sağ tıklayın ve “Güç Seçenekleri”ni seçin veya Kontrol Panelinize gidin -> sistem ve güvenlik ve oradan seçin.

Eğer bu hız sorunları ile yardımcı olur Eğer seçmek, Yüksek Performans modu, bilgisayarınız varsa ve bakın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski